Оригінальна упаковка - один із способів просування бренду

Упаковка сендвічів

Упаковка сендвічів

Упаковка сендвічів на термоформері в модифіковану атмосферу (МГС) в жорстку плівку.
Упаковка половинок салямі

Упаковка половинок салямі

Упаковка половинок салямі на термоформері в газ. Нижня плівка м'яка, верхня з друком, «евролок» для вивішування продукту на гачках.
Упаковка паштету

Упаковка паштету

Упаковка паштету на термоформері в газ. Нижня плівка жорстка, верхня з друком.
Упаковка ковбасок гриль

Упаковка ковбасок гриль

Групова упаковка ковбаси в газ на термоформері. Нижня і верхня плівки м'які.
Упаковка пельменів

Упаковка пельменів

Упаковка свіжих, охолоджених пельменів на термоформері в модифікованому газовому середовищі з нижньою жорсткою плівкою.
Упаковка сиру

Упаковка сиру

Упаковка шматочків сиру на термоформері в газ. Нижня плівка жорстка, вержняя з друком.
Упаковка риби

Упаковка риби

Упаковка риби на термоформері в скін упаковку (skin packaging) з нижньої жорсткої плівкою.
Упаковка м'ясної нарізки

Упаковка м'ясної нарізки

Упаковка м'ясної нарізки на термоформері в газ. Нижня і верхня плівки м'які.
Упаковка маринованого м'яса

Упаковка маринованого м'яса

Упаковка маринованого м'яса на термоформері в вакуум, нижня плівка жорстка.
Упаковка м'ясних делікатесів

Упаковка м'ясних делікатесів

Упаковка м'ясних делікатесів на термоформері після нарізки на слайсері в газ. Нижня плівка жорстка, вержняя з друком.
Упаковка джему

Упаковка джему

Упаковка джему на термоформері. Нижня плівка жорстка, верхня з друком.
Упаковка хлебных палочек

Упаковка хлебных палочек

Упаковка хлібних паличок на термоформері в газ. Нижня і верхня плівки м'які.

Що таке вакуумна упаковка?

Здавалося б, що таке упаковка?! Однак, упаковка має важливе значення - запобігає пошкодженню продукції, забезпечуючи надійне зберігання, і полегшує транспортування. Ще упаковка в наш час служить не тільки для захисту товару, але й для просування бренду на ринку.

Герметична упаковка з модифікованим газовим середовищем, в якому атмосферне повітря заміщується сумішшю атмосферних газів, що пригнічують розвиток мікроорганізмів - прогресивний та популярний спосіб зберігання харчових продуктів свіжими і якісними.

Тільки вакуумна упаковка дає можливість тривалого зберігання продуктів у чудовому стані без заморожування, виключивши при цьому консерванти та різні хімічні добавки.

Сучасна вакуумна упаковка стійка до впливу кисню та інших газів, володіє морозостійкістю, термостійкістю, зберігаючи смакові й ароматичні властивості продукту.

Герметична упаковка для харчових продуктів у нарізці

Для створення нарізки в герметичній упаковці застосовується автоматична лінія, складовими якої є: машина для нарізання та вакуумний пакувальник. Фотоелемент визначає довжину упаковки у співвідношенні з довжиною продукту, який стрічкою транспортера рухається до вакуумної машини. Після завершення герметичного пакування продукт вивідною лінією транспортера переміщується для додаткової обробки: зважування, наклеювання етикетки.

Робота в автоматичному режимі підвищує гігієнічність та швидкість пакування.

Сервірувальні нарізки привабливі як за зовнішнім виглядом, так і за терміном зберігання, при цьому вони прикрашають собою стіл і можуть бути вжитими відразу після розкриття упаковки. Вони також ефектно виглядають на прилавках торгових центрів, мають конкурентоспроможний та апетитний вигляд. Багатьох подібна продукція приваблює зручністю, економією часу на нарізання та сервірування. Вакуумні нарізки сиру та м'ясо-ковбасних виробів застосовуються в дорозі та при організації пікніків.

Вимоги до сучасної упаковки харчових продуктів

  1. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам використаних складових (допустимі концентрації хімічних речовин).
  2. Відповідність механічним показникам: стійкість при розтягненнях, ударах, статичних навантаженнях.
  3. Володіння хімічною стійкістю до окислення, корозії та інших впливів.
  4. Герметичність швів для неприпустимості потрапляння вологи й повітря.
  5. Відповідність правилам маркування.
  6. Володіння споживчими властивостями: практичністю та естетичністю.

Вакуумна упаковка - не тільки зручна, але й високорентабельна

Крім вищевикладених основних переваг, вакуумна упаковка має ще й додаткові:

  • Упаковка зберігає початковий вигляд і вагу продукту, запобігає його пересиханню, зневодненню та усушці.
  • Дозволяє зберігання продуктів різних груп поруч, в одному холодильнику, оскільки вакуумна упаковка не пропускає запахи.
  • Високий рівень гігієнічності.
  • Упаковка порціями економить час на нарізання та викладання продукту.
  • Прозорість упаковки дає можливість розглянути товар з різних сторін.
  • Вакуумна упаковка займає мало місця, тому її зручно зберігати як на складах, так і вдома.

Вакуумна упаковка харчових продуктів, порівняно з іншими видами - наприклад, упаковкою в скло або пластик, вважається більш рентабельною. Вона дозволяє створювати не лише порційну, але й дрібногуртову упаковку.

Серед різніх видів упаковок потрібно виділити упаковку в вакуумі і в модифікованому газовому середовищі (МГС), які мають цілий ряд переваг, а саме:

  • збільшений термін зберігання, завдяки безкісневому середовищу;
  • збереження вологи, якщо мова йде про харчові продукти;
  • збереження кольору, смаку и запаху;
  • стійкість до сторонніх запахів;
  • збереження вітамінів и корисних властивостей, зокрема, в овочах и фруктах;
  • прозорість упаковки;
  • компактність и легке транспортування.

 

Вакуумна упаковка продуктів и товарів на термоформері виконує наступні функції:

  1. Захисна - упаковка продовжує термін зберігання продукту;
  2. Транспортна - значно спрощує перевезення товару;
  3. Функція ідентифікації - дозволяє розглянути товар до його придбання;
  4. Рекламна (маркетингова) - унікальна и якісна упаковка впливає на вибір покупця и приносить значний дохід виробнику.

Сучасному ринку упаковок характерна унікальність и впізнаваність

Упаковка для харчових продуктів або іншого товару має найважлівіше значення, тому до підбору обладнання варто підійти з відповідальністю.

 

Матеріали, які використовуються для вакуумної упаковки

Матеріали для упаковки товарів можуть бути різними - все залежить від самого виробу. Для вакуумної упаковки в основному використовують полімерні плівки и комбіновані матеріали з високими бар'єрними властивостямі.

Термоформери підходять для упаковки харчових (риба, м'ясо, ковбаси, напівфабрикати, сири, хліб, кондитерські вироби, готові страви, овочі    та фрукти ...) і нехарчових продуктів, а також для упаковки медичних товарів, як в жорстку, так і в м'яку плівки.

 

Основні властивості упаковки

Економічну ефективність упаковки визначають за її вартістю. Однак кожна упаковка для продовольчих і непродовольчих товарів має ряд основних властивостей:

  1. Екологічність - можливість утилізації з мінімально можливою шкодою для навколишнього середовища;
  2. Надійність - здатність забезпечити герметичне зберігання товару протягом терміну, зазначеного виробником;
  3. Сумісність - збереження початкових властивостей упакованого товару;
  4. Естетичність - передбачає використання оригінальних матеріалів і сучасного дизайну.

Отже, зовнішній вигляд продукції має важливе значення. Тому виробникам товарів потрібно вибрати тип матеріалу і детально продумати дизайн майбутньої упаковки. Головне - уникати шаблонного підходу, створивши на ринку щось своє, унікальне.